orkestfoto

Gast-dirigenten

KamerFilharmonie Der Aa is een van de weinige amateurensembles dat structureel met een chef-dirigent en verschillende gast-dirigenten werkt, zoals bij professionele muzikale ensembles normaal is. Het bestuur streeft ernaar om voor minimaal één programma per jaar een gast-dirigent aan te trekken. Hiervoor komen zowel jonge, talentvolle dirigenten als (inter)nationaal bekende dirigenten in aanmerking.

Arnaud Oosterbaan (Maart 2014)

In maart 2014 heeft KamerFilharmonie Der Aa samen met de leerlingen van het Parcival College (Groningen) de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd. Dit werk werd tweemaal, in een uitverkochte Oosterpoort, uitgevoerd onder leiding van gast-dirigent Arnaud Oosterbaan.

Arnaud_Oosterbaan

Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen (November 2013)

In het najaar van 2013 stond KamerFilharmonie Der Aa tijdens een samenwerkingsproject met Toonkunstkoor Bekker onder leiding van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen.

Geert-Jan van Beijeren

Tijdens concerten in Groningen (Martinikerk) en Assen (Adventskerk) werd onder zijn muzikale leiding het volgende programma uitgevoerd:

  • Sergei Rachmaninoff – De Rots, op. 7
  • Sergei Rachmaninoff – De Lente, op. 20
  • Francis Poulenc – Gloria

Sander Teepen (Maart 2013)

In maart 2013 stond KamerFilharmonie Der Aa onder leiding van gast-dirigent Sander Teepen.

Sander Teepen

Tijdens dit project begeleidde KamerFilharmonie Der Aa de zangers van GOOV Muziektheater bij de viering van hun 85-jarig bestaan. Voor het orkest stonden onder andere de Candide Overture en Three Dance Episodes van Leonard Bernstein op het programma.

Frans-Aert Burghgraef (Juni 2012)

In juni 2012 stond KamerFilharmonie Der Aa onder leiding van gast-dirigent Frans-Aert Burghgraef.

Frans Aert Burghgraef

In dit programma werd Symfonie No. 3 'Eroica' van Ludwig van Beethoven worden uitgevoerd tijdens twee dubbelconcerten met brassbands Provinciale Brassband Groningen en Kristlike Muzykferiening Wilhelmina.

Meer informatie Frans-Aert Burghgraef

Ivan Meylemans (Juni 2011)

In juni 2011 stond KamerFilharmonie Der Aa voor het eerst onder leiding van een gast-dirigent. Ivan Meylemans nam voor het programma 'Windkracht!' het dirigeerstokje van chef-dirigent Joost Smeets over.

foto Ivan Meylemans

In het programma 'Windkracht!' werden de volgende werken uitgevoerd:

  • Richard Strauss - Serenade voor Blazers, op. 7 (1881)
  • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Serenade voor Strijkers, op. 48
  • Johan de Meij - Symfonie No. 1 ‘The Lord of the Rings’

Meer informatie Ivan Meylemans


'Mijn Der Aa' - Ledenpagina Naar boven Over de website